Antarktis rundt
 • Antarktis rundt
 • Antarktis rundt
 • Antarktis rundt
 • Antarktis rundt
 • Antarktis rundt
 • Antarktis rundt

Antarktis rundt

---
14. februar 2020 - 19. marts 2020
Rejsen er udsolgt
* Kahytstørrelse:


2 mænd ligger i sneen foran 2 Pingviner

Program for sejlads til Rosshavet, Campbell Island, Macquarie Island, Peter I Island, Polarcirklen og Den Antarktiske Halvø

Fra Bluff i New Zealand til Ushuaia i Ildlandet 16. februar – 18. marts 2020 plus rejsedage i til og fra; 32 nætter ombord på M/S Ortelius med helikoptere til rådighed

Har du drømt det helt store eventyr, så tag med på dette eksklusive ekspeditions-krydstogt på mere end en måned til nogle af de fugle- og dyrerigeste områder i verden og med nogle af de mest ikoniske seværdigheder i Antarktis: Ross Island med de historiske hytter fra de britiske opdagelsesrejsende Ernest Shackleton og Robert Falcon Scott, den amerikanske forskningsstation McMurdo, de brede Dry Valleys og Den Antarktiske Halvø. Vi besøger også den fascinerende sub-antarktiske Macquarie Island, hjemsted for flere hundrede tusinde kongepingviner, samt Campbell Island, hjemsted for den sydlige kongealbatros. Det er et krydstogt helt i særklasse, hvor vi dagligt har chance for at se flere arter hvaler og en mangfoldighed af havfuglearter, og hvor vi har to helikoptere til rådighed til at tage os på fantastiske ture. Der er også sørget for alt det materielle: Komfortable kahytter, god mad og fri adgang på skibets kommandobro.

Vær opmærksom på, at fleksibilitet er afgørende for ekspeditions-krydstogter. Programmerne tilpasses hele tiden de lokale is-, vejr- og dyrelivsforhold – især hvaler tæt på skibet – og ekspeditionslederen justerer løbende rejseplanen. Den gennemsnitlige krydshastighed på M/S Ortelius er 10,5 knob. På næste side ses den overordnede sejlrute.
Denne eksklusive tur gennemføres kun hvert 5. år, så næste chance er først i 2025.

Helikopterture

Landgange foregår ved hjælp af store Zodiac gummibåde, men vi har også to helikoptere til brug på steder, hvor Zodiacs ikke rækker. Potentielle områder for helikopterture er Cape Evans (Scotts hytte), Cape Royds (Shackletons hytte), Ross Ice Shelf, Peter I Island og Dry Valleys.
Vores plan er at lave fem helikopterbaserede landinger, selv om en bestemt mængde helikoptertid ikke kan garanteres på forhånd. Helikoptere giver os en stor fordel ved at nå bestemte landingssteder, der ellers er næsten utilgængelige, men det er en sand ekspedition i verdens fjerneste områder: Vejr, is og andre naturkræfter dikterer den endelige rejseplan. Betingelserne kan ændre sig hurtigt og påvirke helikopteroperationer. Vær venlig at forstå og acceptere dette. Sikkerhed er vores højeste prioritet, som vi ikke går på kompromis med.

Fartøjet er udstyret med to helikoptere. Hvis en helikopter ikke kan flyve uanset grunden, ophører helikopteroperationerne eller aflyses. En helikopter skal altid understøttes af en anden fungerende helikopter. Ingen garantier kan gives, og under ingen omstændigheder vil krav blive imødekommet.

Særlig note: Vi krydser undervejs den internationale datolinje
Afhængigt af hvilken retning man bevæger sig over den internationale datolinje, er en dag enten tabt eller vundet. Da vi sejler mod øst, springer vi en dato over. Vær opmærksom på dette, når du beregner din faktiske rejsetid. De dage, der er angivet under fanen program, afspejler den faktiske tid, rejsen varer.

båd på rejse i antarktisk

Turplan

Vi flyver fra København ca. den 15. februar 2020 og når Bluff i det sydlige New Zealand næste dag, idet vi flyver 'mod tiden'. New Zealand ligger så langt omme på den anden side af Jorden, som man næsten kan komme, så tidsforskellen er stor. I Bluff går vi ombord på M/S Ortelius, der drives af hollandske Oceanwide Expeditions, og togtet kan begynde.

Oceanwide Expeditions har mere end 30 års erfaring i at gennemføre polarkrydstogter, både i Arktis og Antarktis. Oceanwide Expeditions er medlem af AECO og IAATO, to organisationer, der fremmer miljøvenlige rejser til Arktis og Antarktis. Skibene overholder alle de nyeste sikkerhedsstandarder.

Prisen inkluderer:

 • Fly fra København til Bluff i New Zealand
 • Retur fra Ushuaia i Ildlandet, til København
 • 32 dage på M/S Ortelius med helikoptere til rådighed
 • Overnatning i fire personers kahyt, inkl. Fuldpension
 • 1 hotelovernatning i Bluff med aftenmad
 • 1 hotelovernatning i Ushuaia med aftenmad
 • Udflugt til Tierra del Fuego-nationalpark
 • Dansk rejseleder med på hele rejsen (Hans Meltofte)

Prisen inkluderer ikke:

 • Eventuel rejseforsikring
 • Drikkevarer
 • 2-personers kahyt
 • Mulighed for at forlænge udrejsen til New Zealand

Der kan forekomme ændringer i programmet, grundet lokale forhold.

Har du spørgsmål til noget?

Du er altid velkommen til at kontakte os - vi sidder klar til at hjælpe dig.